Please follow and like us:
Facebook0
Twitter

Ανέκαθεν θεωρούσα ότι προϋπόθεση για να υπάρξεις ευτυχισμένος, πραγματικά ευτυχισμένος, είναι να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά γύρω σου. Και όταν μιλάω για ομορφιά αναφέρομαι στο χαρακτηριστικό ενός ατόμου, ενός τόπου, ενός αντικειμένου ή μιας ιδέας που προσφέρει μια αέναη εμπειρία απόλαυσης, ευχαρίστησης, νοήματος και ικανοποίησης.
Φυσικά η ομορφιά ποτέ δεν ήταν κάτι αντικειμενικό, δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι, αφού κάθε άνθρωπος αντικρίζει τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια και τις δικές του μοναδικές αισθήσεις. Η ουσία λοιπόν έχει να κάνει όχι με το τι είναι όμορφο αλλά με το κατά πόσον αντιλαμβάνεται κανείς γενικότερα την ομορφιά στη ζωή του.

Δυστυχώς είμαστε τόσο απορροφημένοι στην καθημερινότητα μας και στις απαιτήσεις αυτής, που έχουμε ξεχάσει να προσφέρουμε στον εαυτό μας στιγμές ισορροπίας και αρμονίας με τη φύση αλλά και με ολόκληρο το ‘’είναι’’ μας. Όλοι μας έχουμε κατά διαστήματα νιώσει παγιδευμένοι, χαμένοι, αγχωμένοι, τρελαμένοι. Και πώς να μην έχουμε νιώσει έτσι όταν η εποχή μας απαιτεί να δίνουμε κυριολεκτικά κάθε κομματάκι του εαυτού μας στις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα μας… Όμως σταμάτα για μια στιγμή ότι κάνεις, ότι σκέφτεσαι και ότι σε προβληματίζει και εστίασε στο εξής..

Σου έχει δοθεί το πιο ανεκτίμητο δώρο, να είσαι μέρος αυτού του απίστευτου κόσμου. Και αν το θεωρείς δεδομένο, κακώς.

Δεν είναι.

Υπέροχο μου πλάσμα έχεις μια ζωή να ζήσεις και σίγουρα δεν ήρθες εδώ μόνο για να δουλεύεις, να αγχώνεσαι, να στεναχωριέσαι και να ξαναγχώνεσαι.

Σταμάτα να νιώθεις έτσι, υπάρχει τόση ομορφιά για σένα γύρω σου που όχι, δεν θα λύσει τα προβλήματα σου, δεν θα τα κάνει να εξαφανιστούν. Θα σου δώσει όμως την ισορροπία και τη δύναμη που χρειάζεσαι για να τα αντιμετωπίσεις. Και είναι κρίμα να μην το κάνεις γιατί είναι, αλήθεια, τόσο απλό.
Μην ξεχνάς ότι σου έχουν δοθεί πέντε αισθήσεις. Πέντε αισθήσεις για να αντιληφθείς τον κόσμο με πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Ξυπνάς κάθε πρωί. Ξύπνα λίγο νωρίτερα. Βγες στο μπαλκόνι σου. Αντί να εστιάσεις στην φασαρία και στις κόρνες βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι. Δυνατά. Και άκου κάθε στίχο και κάθε ήχο του σαν να το ακούς πρώτη φορά! Μην βιάζεσαι να πιεις τον καφέ σου, έχεις ξυπνήσει νωρίτερα! Απόλαυσε τον αργά και νιώσε την γεύση του! Πάρε το βλέμμα σου από τους παραγεμισμένους κάδους σκουπιδιών και στρέψε το βλέμμα σου στο ηλικιωμένο ζευγαράκι απέναντι σου. Προσπάθησε να φανταστείς πόσα μπορεί να έχουν περάσει μαζί και πόση αγάπη να έχουν ζήσει!

Κόψε ένα λουλουδάκι και απλά μύρισε το! Χάιδεψε το σκυλάκι σου ή ένα αδέσποτο ζωάκι και νιώσε πόση ευχαρίστηση του προσφέρεις…

Πόσο χρόνο θα σου έπαιρνε υποθετικά αν έκανες όλα τα παραπάνω; Ένα τέταρτο, μισή ώρα, χρησιμοποίησες τις πέντε αισθήσεις σου λίγο διαφορετικά και ίσως μπόρεσες να βρεις σε όλα αυτά μια δόση ομορφιάς που δεν είχες προσέξει πριν! Η ομορφιά κρύβεται λένε στα πιο απλά πράγματα και η ευτυχία το ίδιο… Μη την χτυπάς ανελέητα λοιπόν την ψυχούλα σου, μην την στρεσάρεις τόσο. Αυτή ξέρει τον δρόμο αρκεί να της χαρίσεις τοσοδούλη χώρο και χρόνο να γαληνέψει και να χαρεί το όμορφο.. Και πίστεψε με, αυτή όλα θα τα καταφέρει!
Μπορείς να επιστρέψεις τώρα σε ότι κάνεις και μην ξεχνάς να αφήνεσαι που και που υπέροχο πλάσμα μου, το αξίζεις!

Κατερίνα

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Facebook0
Twitter

Comments

comments