Please follow and like us:
Facebook0
Twitter

Από την Olympia Bouchlariotou

Πριν ένα χρόνο περίπου, άκουσα από την φίλη μου Μαρία, για τον σύλλογο «Μπορώ».

Έναν νεοσυσταθέντα σύλλογο, που στηρίζει παιδιά και νέους με ιδιαιτερότητες και προσπαθεί μέσα από το θέατρο και τον χορό, να τονώσει την αυτοπεποίθησή τους, έτσι ώστε  να αισθανθούν ικανά να  κάνουν με τον δικό τους τρόπο, πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχαν τολμήσει να κάνουν.

Γιατί η αληθινή τέχνη δεν αναγνωρίζει διαφορετικότητες. Γιατί η πραγματική τέχνη, είναι η ίδια η ζωή!

Ιδρυτής του συλλόγου. είναι ένας υπέροχος άνθρωπος κι επιστήμονας, ο γιατρός Στράτος Δημητριάδης. Παράδειγμα προς μίμηση, για όλους μας.

Θυμάμαι πόση εντύπωση μου έκανε ο τρόπος που προσπαθούσε η φίλη μου, να με ενημερώσει σχετικά. Το πρόσωπό της φώτισε.  Οι λέξεις  απ το στόμα της, έβγαιναν χαρούμενες, γλυκές,  σαν καραμέλες. Μέλωσαν την ψυχή μου. Ξεκλείδωσαν το μυαλό μου. Ένοιωσα τύψεις, ενοχές και ταυτόχρονα ενθουσιασμό. Ήθελα αν ήταν δυνατό, να μεταφερθώ με μαγικό τρόπο δίπλα σ αυτά τα υπέροχα πλάσματα και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις………

Έφυγα με το κεφάλι σκυφτό, γεμάτο σκέψεις και ωραιοποιημένες δικαιολογίες. Ο χρόνος μου περιορισμένος. Γεμάτος ευθύνες και υποχρεώσεις. Αλλά και η φίλη μου είχε υποχρεώσεις. Και μάλιστα πολλές. Και από ότι άκουσα και όλοι οι υπόλοιποι εθελοντές. Οι σκέψεις αυτές δεν με άφηναν να ηρεμήσω για αρκετό καιρό. Μέχρι που λιγόστεψαν, συρρικνώθηκαν, έγιναν μικροσκοπικές.

Μπήκαν δειλά δειλά σ ένα συρταράκι δίπλα στη καρδιά μου. Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν. Μονολογούσα ξανά και ξανά.

Πέρασε ένας χρόνος  και το συρταράκι παρέμενε ερμητικά κλειστό. Το κοίταγα κάθε μέρα. Όμως,  το προσπερνούσα. Γρήγορα, φοβισμένα, πριν εμφανιστούν οι ερινύες!!!!!

Πριν λίγο καιρό λοιπόν, δέχτηκα μια πρόσκληση.

14199726_1764193423823712_2051433129224939805_n

Την ημέρα της  Ειρήνης το πανέμορφο Δημαρχείο Περιστερίου, έσφυζε από κόσμο. Εντυπωσιάστηκα.

Στο κουκλίστικο θεατράκι του Δήμου, μας περίμεναν υπομονετικά, εννιά μικροί πρωταγωνιστές που μας κατέπληξαν με τις υποκριτικές τους ικανότητες. Μας ταξίδεψαν σε άλλους πλανήτες και γνωρίσαμε μαζί καινούριους φίλους.  Μας πήραν απ το χέρι και μας έδειξαν τον δρόμο προς την ξεχασμένη αθωότητά μας. Και στο τέλος, μας δίδαξαν να βλέπουμε την ουσία της ζωής, με την καρδιά μας κι όχι με τα μάτια.

Στον δρόμο της επιστροφής,  ο μικρός πρίγκιπας, ήταν συνεχώς πλάι μου. Κρατούσε σφιχτά το αγαπημένο του τριαντάφυλλο και μου ψιθύριζε με γλυκιά φωνή, πως η ευτυχία μπορεί να βρίσκεται σε μικρά καθημερινά πράγματα. Σε σπόρους που φυτέψαμε και είδαμε να βγάζουν ρίζες. Σε κρυμμένες, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Σε μικρούς θησαυρούς που κρύβουμε επιμελώς, ακόμα κι από τον ίδιο μας τον εαυτό.  Οι ψίθυροί του είχαν την δύναμη της πιο μεγάλης κραυγής. Μπορείς και συ………… έλεγε και ξανάλεγε!!!!

Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε διακριτικά, μόλις άνοιξα την πόρτα του σπιτιού μου…. τα λόγια του όμως θα με ακολουθούν για όλη μου τη ζωή.

Με σταθερά κι αποφασιστικά βήματα, προχώρησα στον καινούριο δρόμο που ανακάλυψε η ψυχή μου. Στο μονοπάτι του «Μπορώ και του Θέλω». Πέταξα όλα τα συρτάρια που φυλάκιζαν τα μπορώ μου, κι άνοιξα τα φτερά μου για να βρω επιτέλους τα θέλω μου.

Ο σύλλογος εκδίδει σε τριμηνιαία βάση, το περιοδικό «Μπορώ» το οποίο και διανέμεται δωρεάν. Ένας ακόμη τρόπος στήριξης αυτών των υπέροχων παιδιών και των οικογενειών τους. Ας στηρίξουμε κι εμείς αυτή τη προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούμε, αφήνοντας στην άκρη φτηνές δικαιολογίες για παρηγοριά.

Η οικονομική συνεισφορά για όποιον μπορεί, θα στηρίξει την προσπάθεια του συλλόγου και επίσης, επαγγελματίες που θέλουν να διαφημιστούν, ας το κάνουν μέσω του περιοδικού «Μπορώ».

file-25-9-16-15-56-18

Μέσα από τη σελίδα του στο facebook, ο σύλλογος ενημερώνει για την δράση του.

https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%89-1626327927610263/?fref=ts

Συγχαρητήρια και μπράβο σε όλους όσους στηρίζουν τον σύλλογο, που αν και οι καιροί είναι δύσκολοι, θυσιάζουν προσωπικό χρόνο, ψυχή και ύλη, για να αποδείξουν σε όλους πως η αγάπη δεν έχει διαφορετικότητα.

Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι………..απλά!!!!!!!!

Olympia

 

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Facebook0
Twitter

Comments

comments